Paparan Terbaik Dengan IE7 dan Firefox 3.0 Keatas / Best View With IE7 and Firefox 3.0 and Above

AHLAN WA SAHLAN!

PESANAN!

Pastikan anda BOOKMARK
DARUL AZZIKRI
untuk mengikuti perkembangan isu
yang dibangkitkan serta
komen-komen dari pengunjung

TRANSLATOR


web page counter

SERTAI KAMI

Klik icon untuk baca melalui FEED

Subscribe in a reader
07 October 2010

Darul Azzikri PostHeaderIcon PENDINDING KURSI




PENDINDING KESELAMATAN DIRI, KELUARGA DAN LAIN-LAIN

Setelah sekian lama menyepi, Alhamdulillah!!! dengan izin dan Rahmat ALLAH yang Maha Pengasih dan Penyayang lagi Maha Luas Nikmat dan Kurnia-NYA maka kini dapatlah saya menyambung kembali blog ini sekaligus menghidupkannya semula.

Walaupun saya telah padam nombor telefon untuk dihubungi namun masih ramai lagi yang menghubungi untuk mendapatkan bantuan dan rawatan hinggakan pada penghujung bulan ramadhan iaitu lagi 3 hari nak sambut Aidilfitri pun masih ada jugak yang menghubungi untuk mendapatkan rawatan sehingga merayu-rayu walaupun dah diberitahu saya tak buat perubatan dalam bulan ramadhan.

Macam yang dah biasa sangat kita dengar dan tahu takde lain masalahnya SIHIR, SAKA, GUNA-GUNA dan semua yang sewaktu dengannya. Ni la yang buatkan saya terpanggil untuk berkongsi ilmu Pendinding Keselamatan. Harapannya agar diamalkan dan semoga dengan amalan ini kita dipelihara dan diberi perlindungan oleh ALLAH YANG MAHA KUASA.

Dan insyaAllah, akan datang saya akan kupas pulak berkenaan dengan SYAITAN. Siapa syaitan yang sebenarnya hingga kita ni sering sangat2 diganggu hatta dalam bulan ramadhan yang mulia pun walhal kita diberitau syaitan kena ikat jadi camne la pulak boleh kena ganggu jugak.

Inilah ayat dan cara amalan pendinding keselamatan diri ni :

Ayat Kursi Dengan Maksud

1. Hadiahkan Al-Fatihah 1 kali seorang kepada :
a. Rasullullah Muhammad SAW
b. Nabi Khidir AS
c. Syeikh Abdul Qadir Jailani RA
d. Semua Aulia’
e. Kedua ibu bapa
f. Diri sendiri (Sebut nama penuh sendiri) dan seluruh ahli keluarga
g. Muslimin sekelian

2. Baca Ayat Kursi dan niat sebagai pendinding (iktikad kena betulkan ye, bukan ayat yg jadi pendinding tapi Allah jualah yg beri perlindungan).

Kemudian baca doa ini :
Ya Allah yg aku cintai, jadikanlah DIHADAPAN diri, keluarga, harta, rumah, pejabat, (dll) hamba-MU yang banyak dosa, na’if, jahil, lemah dan hina ini KOTA BESI, KOTA TEMBAGA yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, syaitan, jin, manusia dan haiwan yang melata – dihadapan, dibelakang, dikanan, dikiri, diatas dan dibawah.

A. Baca Ayat Kursi (kali ke-2)

Kemudian baca doa ini :
Ya Allah yg aku cintai, jadikanlah DIHADAPAN diri, keluarga, harta, rumah, pejabat, (dll) hamba-MU yang banyak dosa, na’if, jahil, lemah dan hina ini KOTA BESI, KOTA TEMBAGA yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, syaitan, jin, manusia dan haiwan yang melata – dihadapan, dibelakang, dikanan, dikiri, diatas dan dibawah.

B. Baca Ayat Kursi (kali ke-3)

Kemudian baca doa ini :
Ya Allah yg aku cintai, jadikanlah DIHADAPAN diri, keluarga, harta, rumah, pejabat, (dll) hamba-MU yang banyak dosa, na’if, jahil, lemah dan hina ini KOTA BESI, KOTA TEMBAGA yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, syaitan, jin, manusia dan haiwan yang melata – dihadapan, dibelakang, dikanan, dikiri, diatas dan dibawah.

C. Baca Ayat Kursi (kali ke-4)

Kemudian baca doa ini :
Ya Allah yg aku cintai, jadikanlah DIHADAPAN diri, keluarga, harta, rumah, pejabat, (dll) hamba-MU yang banyak dosa, na’if, jahil, lemah dan hina ini KOTA BESI, KOTA TEMBAGA yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, syaitan, jin, manusia dan haiwan yang melata – dihadapan, dibelakang, dikanan, dikiri, diatas dan dibawah.

D. Baca Ayat Kursi (kali ke-5)

Kemudian baca doa ini :
Ya Allah yg aku cintai, jadikanlah DIHADAPAN diri, keluarga, harta, rumah, pejabat, (dll) hamba-MU yang banyak dosa, na’if, jahil, lemah dan hina ini KOTA BESI, KOTA TEMBAGA yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, syaitan, jin, manusia dan haiwan yang melata – dihadapan, dibelakang, dikanan, dikiri, diatas dan dibawah.

E. Baca Ayat Kursi (kali ke-6)

Kemudian baca doa ini :
Ya Allah yg aku cintai, jadikanlah DIHADAPAN diri, keluarga, harta, rumah, pejabat, (dll) hamba-MU yang banyak dosa, na’if, jahil, lemah dan hina ini KOTA BESI, KOTA TEMBAGA yang tidak dapat dikhianati oleh iblis, syaitan, jin, manusia dan haiwan yang melata – dihadapan, dibelakang, dikanan, dikiri, diatas dan dibawah.

F. Baca Ayat Kursi (kali ke-7)

Kemudian baca doa ini :
Ya Allah yg aku cintai, jadikanlah segenap sendi dan liang roma, diri, keluarga, jiran, sahabat .......... (dll) hamba-MU yang banyak dosa, na’if, jahil, lemah dan hina ini KOTA BESI, KOTA TEMBAGA yang tidak dapat ditembusi nafsu Ammarah dan Lawwamah yang didalangi oleh iblis dan syaitan laknatullah.

3. Baca Selawat Ummi berikut sebanyak 100x atau 1000x

Allahumma Solli ala Saiyidina Muhammaddin Abdika Wa Rosulikan Nabiyyil Ummiyyi Wa'alaa A'lihi Wa Sohbihi Wa Sallim

Dan sebaik-baiknya sebelum amal tu buat solat taubat kemudian baca :
1. Taubah: Laailahailla Anta Subhanaka Inni kuntuMinaz zolimin (33x atau 100x)
2. Selawat Ummi: (selawat diatas) (33x atau 100x)
3. Zikir: Laailahaa illallah (100x)
4. Zikir: ALLAH (100x)

Yakinlah Allah akan mengkabul hajat ini dan memberi perlindungan pada kita.

Wallahu A’lam...

Oleh :




Artikel Berkaitan:

blog comments powered by Disqus

HUBUNGI KAMI

Sila hubungi kami untuk sebarang pertanyaan atau temujanji di no :

Hamzah : 017-339 1709
Zakwan : 010-219 4111
Suhazri : 013-2016017

FACEBOOK BADGE

Labels

  • (33)
  • (43)
  • (3)
  • (10)
  • (4)
  • (2)
  • (12)
  • (1)
  • (4)
  • (17)
  • (16)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (2)
  • (3)
  • (1)
  • (2)
  • (11)
  • (1)
  • (4)
  • (2)
  • (3)
  • (65)
  • (1)
  • (10)
  • (10)
  • (82)
  • (10)
  • (11)
  • (10)
  • (6)
  • (2)
  • (24)
  • (1)
  • (2)
  • (5)
  • (4)
  • (4)
  • (3)
  • (24)
  • (1)
Darul Azzikri Back to Top

LANGGANAN EMAIL

Dapatkan post/artikel terkini dengan melanggan melalui email. Setiap post/artikel terbaru akan dihantar terus ke email anda.

Enter your email address:

Delivered by : FeedBurner

Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

POST TERKINI

DAFTAR SENARAI

BlogMalaysia.com SEO Stats powered by MyPagerank.Net

Free Web Directory And Free Back link

POST PALING POPULAR