Paparan Terbaik Dengan IE7 dan Firefox 3.0 Keatas / Best View With IE7 and Firefox 3.0 and Above

AHLAN WA SAHLAN!

PESANAN!

Pastikan anda BOOKMARK
DARUL AZZIKRI
untuk mengikuti perkembangan isu
yang dibangkitkan serta
komen-komen dari pengunjung

TRANSLATOR


web page counter

SERTAI KAMI

Klik icon untuk baca melalui FEED

Subscribe in a reader
21 February 2016

Darul Azzikri PostHeaderIcon PULIH DARI KETAGIHAN DADAH (KISAH 6)



Dengan nama Allah yang Maha Benar yang ku cintai, Rabb yang Maha Agung meliputi segalanya, yang Maha Penyayang kepada sekelian hamba makhluk, yang Maha Pemberi Rahmat dengan mengutuskan rasul-NYA Hadhrat Junjungan Nabi Muhammad SAW yang kerananya sampailah Rahmat kesekelian alam berserta pula dengan Syafaat Baginda SAW.


Kisah dan pengakuan ini telah di emailkan kepada saya dan disiarkan tanpa sebarang pengubahsuaian. Bacalah kisah dan pengaku ini, semoga ianya dapat memberikan sedikit harapan kepada yang diluar sana. Ini kisahnya :

Assalamualaikum,
Coretan hasil pengalaman kami untuk pengongsian bersama.......
Setiap ibubapa mengharapkan yang terbaik untuk anak2 mereka.Begitu juga kami memberi kasih sayang dan pelajaran... agama dan akademik yang terbaik untuk anak2 kami.Alhamdulillah syukur anak2 kami cemerlang dibangku sekolah dan mendapat tempat di sekolah Asrama penuh dan MRSM.

Along menyambung pelajaran dibidang pergigian di Mesir selepas SPM.Kami bersyukur kerana itu adalah cita2 Along sejak kecil .Namun Along gagal  di tahun ketiga....Along berasa amat2 kecewa namun disembunyikan dari kami sekeluarga.Waktu itu kami hairan mengapa Along jarang menalipon atau berwasap.Akhirnya Along balik ke Malaysia dan kami kami redha kerana Along dah berusaha .Cuma dah takde rezeki...nak buat macam mana....Setelah sebulan berada dirumah Along mendaftar di satu institusi swasta.Kami mengharapkan Along dapat menjadi pelajar yang berjaya.Malangnya  Along gagal menghadiri kelas dan susah untuk dihubungi.Pihak universiti mengatakan Along selalu ponteng dan tidak menghantar assignment .Kami berasa terkejut dan amat kecewa tetapi masih tidak mengsyaki apa2.Cuma keadaan Along bertambah kurus,muram dan kurang bergaul dengan keluarga.Kami cuba menasihati dan menghantar berubat ke perubatan Islam.Namun tiada sesuatu yang abnormal menurut ustaz.

Berkat doa dan solat hajat Ibu bapa...ibu Along telah terjumpa satu botol mineral bercabang yang berisi air hitam  sewaktu megemas bilik Along.Kami berasa amat2 cemas dan benar2 kecewa. Maka terjawablah teka- teki  mengapa Along dah berubah dari segi mental dan fizikal....Tindakan segera harus diambil...

Kami  cuba bertenang dan bersemuka dengan Along secara baik.Along mengaku yang dia menghisap ganja setelah gagal dulu...dan keadaan bertambah parah setelah bergaul dengan kawan2 di kolej di Malaysia.Kami beristifar panjang dan cuba untuk mencari jalan  terbaik untuk Along.

Kami cuba mencari tempat2 rawatan berpandukan google...Setelah menghubungi beberapa tempat rawatan.Akhirnya kami memutuskan untuk menghantar Along ke Darul Azzikri...Hulu Langat. Alhamdulillah..setelah berbincang dengan ustaz Hamzah ..Along akan dihantar ke Darul Azzikri.Mula nya untuk sehari tetapi setelah berbincang.Kami memutuskan untuk menghantar selama seminggu...kami hanya memikirkan supaya Along sembuh dari masalah ketagihan ini.Takperlah... dengan pelajaran yang tertangguh yang penting Along mesti dipulihkan dari masalah yang amat2 berat ini.Kami merasakan masa depan Along adalah segala-galanya...Along mesti dipulihkan segera....Kami menghentikan pengajian Along di kolej swasta dengan segera...

Sewaktu sampai di Darul Azzikri kami disambut olih saudara Zakwan dengan penjelasan dan harapan yang amat2 berguna. Alhamdulillah dengan rawatan herba dan zikir2,solat yang diterapkan ....Along semakin sembuh.Kami dimaklumkan selepas minum air herba dan air kelapa...pesakit akan muntah2...Bersama2 akan keluar segala kotoran yang berada didalam tubuh pesakit.

Setelah seminggu kami mengambil Along dan kami dapati keadaan nya telah jauh berubah..Along semakin ceria, berselera semasa makan dan mesra bersama2 keluarga, adik2 dan tidak menyendiri lagi. Along sendiri berjanji tidak akan mengulangi masalah lalu .Sim kad telepon lama telah kami buang dengan persetujuan Along.Dengan harapan kawan2(bermasalah) tak dapat menghubungi  dan  berjumpa dengan Along .Alhamdulillah Along dah rajin kesurau untuk solat berjemaah dan mendengar ceramah agama. Alhamdulillah...syukur.. kami dah mendapat anak kami semula.

Ujian air kencing pun menunjukkan yang Along telah pulih dan kini Along dah diterima belajar di sebuah Universiti Awam. Along semakin ceria dan bersemangat untuk belajar bagi  menebus segala kesilapan yang lalu.Walaubagaimana  pun kami masih memberi sokongan/memantau Along. Along akan tinggal bersama2 kami dan tidak diasrama.Insyaallah kami akan menghantar Along ke Darul Azzikri untuk menguatkan lagi kekuatan mental dan kerohanian...

Jutaan terima kasih kepada semua yang berada di Darul Azzikri kerana memberi harapan kepada anak kami dan semua yang dah terjebak.Terutama kepada Saudara Zakwan,Ustaz Ridwan,Hamzah dan lain-lain.
Dugaan Allah swt...itu lah yang harus diterima dan mempunyai banyak hikmah yang tersendiri.
Alhamdulillah kami dah mendapat anak kami semula.....

Dari
Ayah Yang Bersyukur.
Shah Alam Selangor.


WalLahHu Ta’alaa A’lam...

Oleh :
‘Abdu Dha’if Faqir Haqir


Tengku Ridhuan Al-Azzikri

Artikel Berkaitan:

blog comments powered by Disqus

HUBUNGI KAMI

Sila hubungi kami untuk sebarang pertanyaan atau temujanji di no :

Hamzah : 017-339 1709
Zakwan : 010-219 4111
Suhazri : 013-2016017

FACEBOOK BADGE

Labels

  • (33)
  • (43)
  • (3)
  • (10)
  • (4)
  • (2)
  • (12)
  • (1)
  • (4)
  • (17)
  • (16)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (2)
  • (3)
  • (1)
  • (2)
  • (11)
  • (1)
  • (4)
  • (2)
  • (3)
  • (65)
  • (1)
  • (10)
  • (10)
  • (82)
  • (10)
  • (11)
  • (10)
  • (6)
  • (2)
  • (24)
  • (1)
  • (2)
  • (5)
  • (4)
  • (4)
  • (3)
  • (24)
  • (1)
Darul Azzikri Back to Top

LANGGANAN EMAIL

Dapatkan post/artikel terkini dengan melanggan melalui email. Setiap post/artikel terbaru akan dihantar terus ke email anda.

Enter your email address:

Delivered by : FeedBurner

Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

POST TERKINI

DAFTAR SENARAI

BlogMalaysia.com SEO Stats powered by MyPagerank.Net

Free Web Directory And Free Back link

POST PALING POPULAR